Project Description

CASE

SYD- & SØNDERJYLLANDS POLITI

Den nedslidte politigård i Esbjerg gennemgik en omfattende udvendig renovering i 2011 – og i 2013 gik man i gang med den indvendige transformation. Resultatet er en opgraderet station, der lever op til tidens krav i forhold til både akustik, indeklima og indretning.

Scan Office vandt udbuddet om indretningen

Som foreskrevet gik opgaven i udbud som Scan Office vandt og vi kunne dermed gå i gang med at sætte præg og skabe sammenhæng på hele den gamle bygning. Fra kælder til kvist. Fra ventefaciliteter til vicepolitidirektørens og politidirektørens kontorer.

Indretning af åbne rum med fleksible arbejdsstationer og mindre mødelokaler

Hele den gamle bygning havde gennemgået en totalrenovering såvel ude som inde. Og eftersom politiets arbejde i regionen tidligere havde været fordelt på flere adresser rundt om i byen, blev de nu samlet her, hvor der blev skabt plads nok til alle ved at bryde vægge ned og erstatte de traditionelle cellekontorer med større, åbne rum med fleksible arbejdsstationer og mindre mødelokaler. Denne opbrydning understøttes af en række spændende løsninger, der blandt andet omfatter transparente glasvægge, der fungerer både som opdeling og som tavler samt specialdesignede reoler fremstillet med henblik på de særlige behov der var for arkivering og opbevaring.

 En totalindretning der bød på en række spændende løsninger, der blandt andet omfatter transparente glasvægge, der fungerer både som opdeling og som tavler samt specialdesignede reoler.

Indretningen skulle både være funktionel og fleksibel

Samtlige lokaler i bygningen var i spil: Mødelokaler, direktionskontorer, venterum og kantine, hvor ikke mindst kantinen var et centralt omdrejningspunkt der både skulle kunne anvendes som kantine og som mødelokale ved større arrangementer. Det stille særlige krav til indretningen der skulle være både funktionel og fleksibel, som blev løst ved hjælp af rumdelere og en kombination af store og små borde, der kan sammensættes alt efter behov.

Samtlige lokaler i bygningen var i spil: Mødelokaler, direktionskontorer, venterum og kantine, hvor ikke mindst kantinen var et centralt omdrejningspunkt der både skulle kunne anvendes som kantine og som mødelokale ved større arrangementer