Project Description

CASE

KOMPAS HOTEL AALBORG

I 2018 udvidede KOMPAS Hotel Aalborg med en ny tilbygning, der med ét slag fordoblede antallet af hotelværelser fra 58 til 114. Samtidig blev hotellets faciliteter udvidet med blandt andet superior værelser samt en suite. På baggrund af denne omfattende udvidelse og forestående renovering tog man derfor kontakt til Scan Office, der har bred erfaring med en lang række forskellige indretningsløsninger indenfor såvel det offentlige som det private.

Indretning med respekt for hotellets historie og fundering i lokalmiljøet

Oprindeligt blev KOMPAS Hotel Aalborg grundlagt med det formål at tilbyde søfolk, fiskere og missionærer et hyggeligt alternativ til byens værtshuse. Hotellet så dagens lys tilbage i 1905 – og med en tilbygning mere end 100 år senere var udfordringen derfor klar: Nemlig at få såvel arkitektur, møbler og den gennemgående stil til at passe sammen og gå op i en højere enhed med respekt for hotellets historie og fundering i lokalmiljøet.

Fra sengeborde og loungestole til kuffertbænke og belysning

Løsningen blev fundet i tæt samarbejde mellem KOMPAS Hotel Aalborg, Scan Office og arkitektfirmaet Mo Design, hvor Scan Office havde ansvaret for alt løst inventar. Fra sengeborde og loungestole til kuffertbænke og belysning. Som tidligere sømandshjem og 100 % non-profit hotel, føler KOMPAS Hotel Aalborg et stort socialt ansvar. Derfor var det af stor betydning, at benytte sig af lokale leverandører i forbindelse med indretningen og renoveringen.

”Løsningen blev fundet i tæt samarbejde mellem KOMPAS Hotel Aalborg, Scan Office og arkitektfirmaet Mo Design, hvor Scan Office havde ansvaret for alt løst inventar.”

Indretningen omfattede konferencefaciliteter, reception og morgenmadsrestaurant samt værelserne

Indretningen omfattede såvel konferencefaciliteter, reception og morgenmadsrestaurant, samt naturligvis værelserne, hvor man i forbindelse med den nye tilbygning nu også gav hotellets gæster mulighed for at booke både superior værelser og en suite. Ud over et klart afsæt i lokalmiljøet med leverandører som Nichba, der har med deres minimalistiske ståldesign står bag de små detaljer som knager, hylder og holdere, er hele hotelles DNA gennemsyret af Aalborg. Det ses ikke mindst i udsmykningen af værelserne, der består af kæmpe fotostater med billeder af byens vartegn.

Resultatet er et hotel, der forener fortidens stolte traditioner med fremtidens muligheder

Resultatet er et hotel, der forener fortidens stolte traditioner med fremtidens muligheder. Fra de enkelt indrettede standardværelser i den gamle fløj til de mere luksuriøse superior værelser og naturligvis suiten i den nye. Alle indrettet i nordisk stil med nogle af de bedste indretningsløsninger fra blandt andet Fritz Hansen, Gubi og Flos samt mindre leverandører som Made by Bent, som skal sikre alle der lægger vejen forbi en god oplevelse og ikke mindst en god nats søvn.

“Alt er indrettet i nordisk stil med nogle af de bedste indretningsløsninger fra blandt andet Fritz Hansen, Gubi og Flos”