Sådan indretter du et ergonomisk hjemmekontor

Arbejder du hjemmefra et par dage om ugen, er det vigtigt, at ergonomien er i orden. Vi giver dig gode råd til, hvordan du kan indrette arbejdspladsen i hjemmet.

Efter perioderne med corona-lockdown har vi fundet ud af, at vi kan arbejde alle steder fra. Flere af os har måske endda fået den fleksibilitet at kunne arbejde hjemmefra et par dage om ugen. Jo mere du arbejder hjemmefra, jo vigtigere er det, at ergonomien er i orden. God ergonomi indebærer blandt andet, at kroppen kan arbejde i korrekte stillinger og at der er variation i løbet af arbejdsdagen. Vores krop er faktisk ikke designet til stillesiddende arbejde i så mange timer. Den er designet til at være i bevægelse. Et dårligt ergonomisk arbejdsmiljø kan derfor resultere i mindre produktivitet, dårlig trivsel, træthed og i værste fald smerter og arbejdsskader. Derfor er ergonomien på hjemmekontoret mindst ligeså vigtig som på arbejdspladsen.

Ergonomisk og fleksibelt hæve-/sænkebord til hjemmekontoret

Skab de bedste betingelser for dig selv og din arbejdsdag ved at investere i et hæve-sænkebord. For at forebygge ryg- og nakkesmerter, er det vigtigt, at du varierer arbejdsstillingerne i løbet af dagen. StandUp Desk er et manuelt hæve-/sænkebord, som er ideel til hjemmekontoret, da det med sin praktiske størrelse passer ind i de fleste hjem. De bagerste ben har justerbare fødder med mulighed for tilvalg af hjul for bedre mobilitet, så det let kan placeres i din bolig samt flyttes efter behov. Du hæver og sænker bordet med en gas fjeder, som styres med et lille håndtag på siden af bordet. Du behøver derfor ikke at tage hensyn til el-tilslutning, og du slipper dermed for ledninger på gulvet. Skrivebordet er Möbelfakta-mærket. Bordpladen er FSC-certificeret, og stellet er Svanemærket.

Vælg en kontorstol som støtter dig i løbet af arbejdsdagen

Et stillesiddende arbejde på kontor kræver gode ergonomiske løsninger, der sikrer komfort og støtte til ryggen. Med en HÅG Capisco 8106 kontorstol er du godt på vej mod et sundt arbejdsmiljø. Her får du nemlig både den helt rigtige ergonomiske støtte og en dynamisk kontorstol, der med sin udformning og innovative design sørger for at holde din krop i aktivitet igennem en stillesiddende arbejdsdag. Sædet er udformet som en sadel hvilket gør at blodgennemstrømningen er fri og du får mulighed for varierende siddestillinger i løbet af dagen. Kontorstolen var den første stol i verden, der blev svanemærket tilbage i 2010. I dag er det meste af stolen fremstillet af genbrugsmaterialer.

Aktiver dine mave-, side- og rygmuskler mens du arbejder

Med en balancebold aktiverer du dine mave-, sidde- og rygmuskler samtidig med, at din krop styrkes, mens du arbejder. Bolden bidrager til en bedre holdning og øger din blodcirkulation. Brug balancebolden som et supplement til kontorstolen og få en varieret arbejdsdag ved at balancere siddende på bolden. Den ergonomiske balancebold er fremstillet af slidstærkt tekstil og en indvendig oppustelig bold i PVC-fri plast.

Slip for ømme fødder når du står op og arbejder

En ståmåtte er praktisk på hjemmekontoret og har en god belastningsergonomi, der fordeler vægten på fødderne, når du står op og arbejder. Du slipper derfor for ømme fødder, når du arbejder stående med denne form for aflastningsmåtte. Du kan også komme i balance med et balancebræt, der hjælper dig med at være aktiv i løbet af dagen. Balancebrættet gør det nemt at finde balancepunktet i kroppen og du får en naturlig kropsholdning, når du arbejder. Ved regelmæssig brug af balancebrættet aktiverer og træner du dine torsomuskler samt din balance. Din blodcirkulationen øges og du forbrænder dermed også mere energi.

Få et optimalt arbejdslys på hjemmekontoret

Et godt arbejdslys er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Det reducerer risikoen for helbredsproblemer og forbedre produktiviteten. Og så er det naturligvis også med til at bidrage til et behageligt og godt arbejdsmiljø. NEOS X er et innovativt LED lampekoncept, der giver dig mulighed for at sammensætte din egen lampe med de funktioner, du har behov for. På den måde mindskes spild og de mange designmuligheder giver lampen en lang livslængde, da det er muligt at udskifte komponenter og designe efter behov. Materialerne er udvalgt med fokus på mindst mulig miljøbelastning samt brug af komponenter, der kan kildesorteres og genbruges.

INDRET DIT
HJEMMEKONTOR

Ønsker du at høre mere om dine muligheder for et hjemmekontor?

  Det får du:

  • Danmarks måske største og bedste sortiment

  • Professionel rådgivning

  • Ergonomiske kontormøbler

  • Mulighed for bæredygtige møbler

  • Fleksibel leveringsservice

  • Hjemmelevering hos dine medarbejdere

  ØNSKER DU PERSONLIG RÅDGIVNING?

  FIND DIN KONTAKTPERSON

  Vores 40 dygtige konsulenter sidder klar til at rådgive dig

  FIND DIT NÆRMESTE SHOWROOM

  Vi har 4 showrooms fordelt rundt i hele landet